Jauna dīvāna iegāde

Dīvāns visticamāk ir jebkuras mājvietas sastāvdaļa. Īstenībā laba dīvāna iegāde ir ļoti grūta. Jāņem vērā, ka nopirktais dīvāns kalpos ļoti daudz gadus, kā arī cena nav nemaz tik maza, tāpēc ir jāizdara rūpīga izvēle. Bet kā lai to izdara, ja dīvānu piedāvājums ir tik milzīgs? Turklāt dīvānu gluži iepirkumu maisā ielikt nevarēs, tāpēc jāņem vērā arī iespējamās transportēšanas izmaksas. Dīvānu var nopirkt gan parastā mēbeļu veikalā, gan internetveikalā. Internetveikals ir ļoti ērta opcija, jo vienas dienas laikā var apskatīt ļoti daudz dīvānu, lai izvēlētos sev tīkamāko. Dīvāni ir visdažādākie (confronto negozio online) – lieli, mazi, saliekami, izvelkami, ar veļas kasti, bez veļas kastes, uz kājiņām, mīksti, cieti utt. Un kur nu vēl dažādie materiāli un krāsas! Protams, internetā pieejamos dīvānus var apskatīt vairāk, turklāt daudz un dažādos veikalos, tāpēc var atrast pietiekami izdevīgus piedāvājumus. Reālos mēbeļu veikalus apbraukāt nav tik viegli, īpaši ņemot vērā to, ka lielākā daļa šo veikalu neatrodas pilsētas (Rīgas) centrā. Ja nav savas personīgās automašīnas, tad tas viss būs vēl sarežģītāk un prasīs daudz vairāk laika. Taču internetveikalā nebūtu īsti ieteicams iegādāties dīvānu, kas nav apskatīts arī reālā veikalā. Tāpēc tomēr nāksies doties uz īstu veikalu, lai to apskatītu dzīvē. Protams, var riskēt un pasūtīt dīvānu to neredzot, taču tad var gadīties piedzīvot vilšanos. Jā, internetveikalos ir norādīti izmēri, apraksts utt., bet tas tāpat nav tas pats kas redzēt dīvānu dzīvē. Ir daudz preču, ko mierīgi var pirkt internetā nemaz neapskatoties kā tas izskatās realitātē, bet dīvāns nav no šādām precēm. Tā kā dīvānā būs jāsēž un, iespējams, jāguļ, tad ir svarīgi, lai tas būtu ērts. Arī izmērus ir grūti noteikt tikai redzot skaitļus. Aptuvenās dīvāna aprises protams būs skaidras, taču ieraugot reālo dīvānu var gadīties nepatīkams pārsteigums – tas var būt lielāks vai mazāks nekā bija paredzēts. Ja istabas izmēri ir mazi, tad radīsies problēmas, ja dīvāns būs par lielu. Arī ja dīvāns izrādīsies pārāk mazs, tad tas var būt pārāk īss tam, kuram tur būs jāguļ. Arī veikalā apsēžoties uz dīvāna var likties, ka tas būs pietiekami mīksts vai ciets, taču pēc kāda laika arī dīvāns var likties neērts. Ja dīvāns domāts gulēšanai, tad to var risināt iegādājoties virsmatraci. Tas ir salīdzinoši plāns matracis, ko var izmantot gan gulēšanai uz grīdas, gan uzliekot uz sava dīvāna vai gultas. Tā ir laba opcija, ja negribas iegādāties atkal jaunu dīvānu. Virsmatracis var būt kā tāds drošības spilvens – ja nu gadījumā guļvieta pārāk neērta. Arī tad, ja dīvāns paredzēts sēdēšanai, var pienākt brīdis, kad to izmantos gulēšanai, piemēram, pēc viesībām, kurās ieradušies daudz viesi. Dīvānam arī nevajadzētu būt pārāk cietam vai mīkstam. Dīvāna materiālam jāpievērš īpaša uzmanība tad, ja ir mājdzīvnieki. Nopērkot dārgu ādas dīvānu būs žēl, ja kaķi sāks tur asināt nagus vai suns sāks grauzt. Protams, ja suns vai kaķis ir labi audzināts un nemēdz bojāt mēbeles, tad var arī riskēt. Auduma dīvānu skrāpēšana arī, protams, nebūs vēlama. Labi un lēti dīvāni ir nopērkami daudzos veikalos, piemēram, IKEA. Līdz šim tuvākais IKEA veikals bija Lietuvā, taču drīz tas būs arī Latvijā, tāpēc būs iespēja lēti nopirkt jaunu dīvānu. Būs iespēams aplūkot šos dīvānus dzīvē, turklāt nebūs vairs jābrauc tik tālu  (soffiatore a scoppio).

No Comments

Post a Comment